Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak unikać ciekawskich?
Autor Wiadomość
ju... 

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 12:29 pm   

no powiem ze ja sie umecze w prac, pracuje w sklepie monopolowym jak jest dzien dostaw to wychodze z siebie goraco,tu jeszcze klienci,znosic wszystko na magazyn jak wychodze po 12 godz to jestem cala mokra i padnieta...jeszcze nie mam normalnego trybu zycia bo dniowka nocka dwa dni wolne...ale nie mam dzieci wiec jestem dyspozycyjna wiec moj grafik jest w caly swiat!!i tez nie moge sie regularnie smarowac jak w szpitalu wiec,jem malo wiec to tez sa efekty...ale lubie swoja prace tez nie mogla bym siedziec za biurkiem...ja lubie sobie porozmawiac z ludzmi,posmiac sie.....

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 3:55 pm   

Ania:) napisał/a:
A może jest tu jakiś nauczycie

Ano jest :mrgreen: co prawda emeryt ale..... świeży.
W tym naszym fachu rzeczywiście wygląd odgrywa jakąś rolę,jak wielką to też zależy od wieku dzieci z którymi się pracuje.Ale też myślę,że to doskonałe pole do nauki tolerancji,w myśl zasady-czym skorupka......
Nigdy nie miałam problemów z zaakceptowaniem mojego wyglądu przez uczniów czy ich rodziców.Ten problem tkwił raczej w mojej głowie.Ale fakt moja łuszczyca nie była i nie jest nachalna :lol: Trzymaj się koleżanko i nie daj się sprowadzić z drogi,którą kochasz :grin: .

szater 

Wysłany: Pon Maj 24, 2010 4:52 pm   

ano i u mnie takież samo powolanie zyciowe....też juz w zawodzie nie pracuje(stan zdrowia) dokształcam wybranców i .......szkole młode pokolenia łuszczyków na forum :lol: :lol: :lol:

Ania:) 

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 10:06 am   

No proszę czyli nie jestem sama:). Trudno by mi było zrezygnować z zawodu...
Szater, bardzo chętnie bym się do Ciebie zapisała na korepetycje!!!!

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 10:52 am   

Uważam,że z naszego zawodu nie da się zrezygnować....nawet z powodu p.ł. Pod warunkiem,że jest to Twoje powołanie a nie sposób zarabiania na życie :lol:
Co do korepetycji u Szater to..... wymagająca bestia jest :twisted: ale warto.Pozdrawiam

szater 

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 1:00 pm   

Wymagam i wredna jestem ...jak to czarownica...ale całą moją wiedza ...z różnych dziedzin życia chetnie sie dziele tak że smiało ...zapraszam :twisted:

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 2:46 pm   

Heniu, (mogę tak po imieniu?) czy znasz kogoś, kto pracuje w szkolnictwie celem wzbogacenia się??Ja nie! :wink: Dla mnie praca jest tym, co kocham!Nie zawsze łatwo i kolorowo, ale nie wyobrażam sobie innej. No chyba, że bym miała zostać prezesem, co nic nie robi tylko się wozi...To mogłoby mnie skusić jako zajęcie głównie dla celów zarobkowych :cool:

Szater, ależ ja korzystam!Jak się moje Młode wyśpi i łaskawie coś zje, to w końcu do tego zielarskiego pójdę!!!Udało mi się znaleźć przepis na łapki i już się nie mogę doczekać, kiedy go wdrożę w życie!

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 7:50 pm   

Co do tego wzbogacenia się to szczerze mówiąc aż tak bardzo to nie mamy co narzekać :roll: .

Ja tylko nie lubię jak nauczyciele do szkoły chodzą właśnie do pracy a nie po to żeby edukować i wychowywać :twisted: no ale to już nie moja bajka jest :mrgreen:

andrzej 
andrzej

Wysłany: Wto Maj 25, 2010 8:53 pm   

Mam kilku znajomych pedagogów i bardzo wszyscy narzekają ,ale pracujecie 18 godzin tygodniowo,wakacje latem ,zimą wypłata na czas .Dużo ludzi pracuje nieraz 18 godzin dziennie i bywa tak że niema kto za nie zapłaci.Chociaż dzisiejsza młodzież nie życzę nikomu...pozdrawiam.

Wysłany: Pią Maj 28, 2010 11:33 am   

Ala ja nie narzekam!Sama sobie ten zawód wybrałam ze wszystkimi jego plusami i minusami!

Heniu, (nie krzyczalaś ostatnio, więc pozwolę sobie tak napisać :wink: ) prawdopodobnie mówimy o dwóch różnych wynagrodzeniach:)Ja jestem jeszcze nauczycielem kontraktowym, a domyślam się, że Ty jesteś wyżej w tej naszej drabinie awansu:)Tak, więc wszystko przede mną:)

Andrzej, nie chcę absolutnie rozwijać rozmowy w tym kierunku, ale te 18 h jest tylko teorią!

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Maj 28, 2010 12:55 pm   

No proszę młoda to i myśli realnie :razz: Fakt zapomniałam zupełnie,że obecnie te ścieżki awansu zawodowego w nauczycielstwie tak potwornie się wydłużyły :evil: Jeżeli powiem,że współczuję to i tak nie odda to moich emocji z tym związanych :wink: Cierpliwości i wytrwałości życzę,bo to piękny zawód :mrgreen: :mrgreen:
Andrzejku ja wszystkich tak myślących zaprosiłabym do spędzenia jednego dnia w szkole w charakterze nauczyciela i to najlepiej w gimnazjum,tak 2-3 klasa.Wtedy moglibyśmy dopiero podyskutować o 18 godzinnym tygodniu pracy nauczyciela,no i oczywiście o tych osławionych wakacjach.Kochani z większości z Was nie byłoby co zbierać po tych 5 czy 6 godzinach,lekkiej nauczycielskiej pracy,gwarantuję :lol:

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pią Maj 28, 2010 2:28 pm   

Puma czy Ty napewno wiesz,że rozmawiasz z emerytem i to po zawale :razz: Bo widzę,że pani również dziś w kiepskim nastroju :wink: .
A tak na poważnie,podczas swojego dorosłego życia,tak myślę ze 30 latek,to na palcach jednej ręki policzyć pewnie bym mogła te lata,które pracowałam tylko i wyłącznie w szkole.Fachów to ja mam kilkanaście i powiem szczerze bardzo rzadko pozwalałam sobie na labę.Natura taka :wink: .Sprzedawca też byłam,tyle że kwiatków.Odchodząc na emeryturę w papierach wpisane miałam-100 dni na zwolnieniach lekarskich :wink: Pozdrawiam :smile:

ju... 

Wysłany: Pią Maj 28, 2010 9:12 pm   

ja parcuje w sklepie monopolowem dotego calodobowy...wypada mi niby....dniowka nocka dwa dni wole ale bywa tak ze schodze o 7 rano i ide spowrotem na 19 bo po 12 robimy zanim czlowiek dotrze do domu i dojedzie do pracy to jest tak kolo 14.....o kasie nie wspomne bo jest smieszna.....i zyj tu czlowieku bezstresowo.....

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Maj 29, 2010 4:09 pm   

spoooko ludziki..pogodze was...pracuje w energetyce..pol zycia wisze na szelkach kilkanascie lub kilkadziesiat metrow nad ziemia...snieg ..deszcz..wichry..zamiecie..pogoda nie wybiera awarii..druga polowe kopie doly..bo energetyka to tez awarie sieci kablowych..nieraz po 10-14 godzin machania lopata..kucie zmarznietej ziemi...biegam tez z pila spalinowa..bo na nieszczescie zrobilem kurs pilarza...zarabiam na reke od 1700 do 2100 zl.... dostaje 1600 bo mam pozyczki z kasy..za to nie da sie utrzymac rodziny wiec po godzinach biore sobie roboty murarskie..bo taki zawod tez posiadam..latem wychodz e z domu o 5.40..wracam 21-..lub 20 gdy gram na radio..(takie moje male hobby) ale nie marudze..bo jak sie rodzilem..to nikt mi nie powiedzial ze zycie bedzie latwe piekne i przyjemne :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Sob Maj 29, 2010 4:24 pm   

Już dawno pisałam że ciężko jest lekko życ :lol: :lol: :lol:

Rzbujał bys kiedys te linki i podleciał .....księciuniu miły :mrgreen:

Odpowiedz do tematu