Słoneczko jest siuuper Dziewczyny naprawde nie ma sie co męczyć w długich spodniach Sama mam troche Ł na nogach ale przy takich upałach to krótkie spodenki albo spodnica to jedyne wyjscie a i sloneczko zlapie nozki
Mi słoneczko je jakby wybiela....A jaka jest jeszcze dobra metoda? Uwierzyć że zniknie! I tak się stanie Zobaczycie :O hihi pozdrawiam =* A znajomymi się nie przejmuje...bo u mnie narazie tak nie widać.....:P Najgorsze to tylko to że u mnie w mieście nikt nie ma na pewno....jestem sama....a w sql przezwisko? Łuszcza!
u mnie słońce działa tak (bez różnicy czy to naturalne czy z solarium) że najpierw po opalaniu plamy na nogach są czerwone i wydaje sie że dramat ale następnego dnia budzę się i plamy zlewają sie kolorystycznie z resztą nóg.... opalanie pomaga naprawde
potwierdzam to , ze na początku podczas opalania czy to na solce czy na sloneczku , plamki ł. sa bardziej czerwone , nawet miejsca juz zaleczane sa tez czerwieńsze ale to tylko dlatego , ze skora w tych miejscach jest delikatniejsza w tym momencie , po jakims czasie wszystko powraca do normy i kolor sie wyrownuje:) nalezy pamietać o nawilżaniu :0
wszystko zależy od tego jaką masz karnacje, jak szybko sie opala Twoja skóra.... ja sie opalam b. szybko i mam ciemną karnację, przedwczoraj byłam w solarium na 7 min..... w przyszłym tyg. mam zamiar iść znowu na troche dłużej
ale bądź z tym ostrożna żebyś sie nie poparzyła bo wtedy naprawde może być dramat poza tym niewiadomo jak Twoja łuszczyca wogóle toleruje słońce, polecam może najpierw sprawdzenie tego, wyjdź na chwile na normalne słońce i zobaczysz czy nie piecze, czy nie robi sie bardzo czerwone....
Takie to juz probowalam moja lusczyca swietnie znosi luszczyce... nie reaguje zle tylko tak jak na zywkla skore.
tylko ze jestem bardzo blada i ciezko sie opalam
w tamtym roku po cidziennym jezdzeniu na plaze (zanim mialam chorobe) po dopiero 8 dniach mozna bylo zauwazyc opalenizne wieksza... a ja nie cierpie lezec na sloncu
jak nie lubisz leżenia plackiem w pełnym słońcu i Twoje plamy dobrze znoszą opalanie to solarium chyba najlepsze..... te 10 min. jakoś da sie wysiedzieć w kabinie a efekty są .. tylko pamiętaj żeby zacząć od krótkiego czasu a potem sukcesywnie troche zwiękaszać ilość minut (jeśli oczywiście sie zdecydujesz )
dokładnie, możesz zaczac od krotkich dawek solarium np. dwa razy w tyg po 5min , a pózniej raz 7-8 min, pożniej raz 10min , bez przesady , pozatym wszystko inne i natłuszczamie:) bedzie dobrze
Ja to ze słoneczkiem mam trochę utrapienia. Bo fakt że następnego dnia jest mało czerwone ale po opalaniu wieczorem tak mnie swędzi że szok :/ Staram się nie drapać bo swędzi nawet po kremiku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum